O firmie

Historia

 BARTEX Sp. z o.o. istnieje na rynku od 1995 roku i jest przedsiębiorstwem wyspecjalizowanym w produkcji wysokiej jakości wyrobów mlecznych w proszku.

Firma jest niekwestionowanym pionierem w branży. W dobie transformacji gospodarczej, jako pierwsza w Polsce stworzyła szeroką gamę produktów mlecznych w proszku, które stały się doskonałą alternatywną dla tradycyjnego mleka w proszku odtłuszczonego i pełnego. 

W odpowiedzi na zmiany rynkowe oraz oczekiwania polskiego przemysłu spożywczego, firma BARTEX rozpoczęła proces tworzenia nowych, nieznanych dotąd produktów mlecznych w proszku dedykowanych pod określone segmenty przemysłu spożywczego (produkcja lodów, czekolad, pieczywa, ciast, słodyczy, koncentratów spożywczych etc.).

Producenci polskich artykułów spożywczych, na skutek rosnącej konkurencji zmieniali swój proces technologiczny, upatrując w produktach firmy BARTEX większej szansy na obniżenie kosztów swojej produkcji, czyniąc swój biznes bardziej rentowny.

Na przestrzeni lat produkty firmy BARTEX odnosiły trwałe sukcesy, stawały się coraz bardziej popularne i chętnie kupowane. To wpłynęło na tworzenie i wdrażanie nowych technologii oraz marek, takich jak: YOGER, BAKERY, czy LODEK.

 

BARTEX sp. z o.o. jest solidnym i cenionym partnerem biznesowym, o ugruntowanej pozycji na rynku krajowym, europejskim i światowym.

Swój sukces firma zawdzięcza przede wszystkim ponad 25-letniemu doświadczeniu w branży, wyspecjalizowanym pracownikom oraz ciągłemu doskonaleniu się i dążeniu do tworzenia innowacyjnych rozwiązań.

Dzięki pasji, wieloletniemu doświadczeniu, ogromnej wiedzy oraz zaangażowaniu zespołu firma BARTEX stała się cenionym i wiarygodnym partnerem biznesowym. 

BARTEX oferuje również produkty "szyte na miarę". Przedsiębiorstwo przygotuje wyroby pod określone wymagania klientów, wykorzystując przy tym nowoczesne technologie, które są zgodne z europejskimi normami.

Przedsiębiorstwo handluje również standardowymi produktami mlecznymi, takimi jak koncentraty białek serwatkowych (WPC), koncentraty białek mlecznych (MPC), sery, masło, maślanka, serwatka, utwardzony tłuszcz mleczny (AMF), etc.

Bartex posiada nowoczesną, w pełni zautomatyzowaną linię technologiczną, wyposażoną w linię pakującą. Firma posiada również własne laboratorium do badania surowców i wyrobów.