Produkty

Koncentrat białek serwatkowych

OPIS PRODUKTÓW
 
Koncentrat białek serwatkowych uzyskiwany metodą usuwania składników niebiałkowych z pasteryzowanej serwatki, dzięki czemu sucha masa gotowego produktu zawiera do 80% białka.
 
 
ZASTOSOWANIE
Zamiennik chudego mleka w proszku. Używany w produkcji koncentratów spożywczych, lodów, jogurtów, napojów, wędlin, odżywek oraz żywności funkcjonalnej.

CECHY I ZALETY
Oferowane przez nas koncentraty białek serwatkowych są produkowane w zaawansowanym procesie niskotemperaturowej ultrafiltracji. Dzięki temu pozyskane białko charakteryzuje się doskonałą wartością odżywczą i minimalną denaturacją. WPC jest neutralny w smaku przez co łatwo jest nadać mu dowolny smak i zapach. Białka serwatkowe posiadają doskonałe właściwości żelujące, emulgujące i wiążące wodę.

OPAKOWANIE
Worki papierowe czterowarstwowe z wkładką polietylenową o wadze netto 15kg, 20kg lub 25kg.

TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
12 miesięcy od daty produkcji.

WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Produkt powinien być przechowywany w suchym i chłodnym miejscu w temperaturze poniżej 20ºC i wilgotności nieprzekraczającej 75%.