Produkty

Permeat

OPIS PRODUKTÓW 
Produkt uzyskany metodą usunięcia białka oraz wybranych minerałówi laktozy z serwatki.
 
ZASTOSOWANIE
W przemyśle spożywczym jako bezpośredni zamiennik innego rodzaju suchej masy mlecznej oraz źródło laktozy i białka w mieszankach i produktach piekarniczych, cukierniczych i napojach.
 
CECHY I ZALETY 
Obniżanie kosztów surowcowych, bogaty w laktozę i sole mineralne. Wpływa bardzo korzystnie na odpowiednie zabarwienie skórki pieczywa, wygląd, kolor, smak i teksturę gotowego produktu.
Zmniejsza konieczność stosowania substancji słodzących w pieczywie. Wydłuża termin przydatności do spożycia, zwiększając wartość odżywczą produktu przy minimalnej zawartości tłuszczu w wyrobach z kruchego ciasta. 
 
OPAKOWANIE
Worki papierowe czterowarstwowe z wkładką polietylenową o wadze
netto 20kg lub 25kg.
 
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 m-ce od daty produkcji.
 
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Produkt powinien być przechowywany w suchym i chłodnym miejscu w temperaturze poniżej 20 stopni C i wilgotności mniejszej niż 75%.