OPIS PRODUKTÓW
Produkty powstałe na bazie białek mlecznych oraz tłuszczu roślinnego. Dostosowane zawartością tłuszczu i białka do indywidualnych wymagań klientów w zależności od zastosowania.
ZASTOSOWANIE
Mieszanki mleczne wzbogacone tłuszczem roślinnym (palmowym lub kokosowym) świetnie sprawdzają się:
w piekarstwie, cukiernictwie, do produkcji lodów, czekolad, herbatników, ciast i ciastek, zup, kremów, sosów, premiksów spożywczych, napojów, jogurtów, zabielaczy do kawy i herbaty, deserów i wielu innych.
CECHY I ZALETY PRODUKTÓW
Szerokie zastosowanie w całym przemyśle spożywczym. Doskonała tańsza alternatywa dla standartowego mleka w proszku.
Zawarty tłuszcz rośinny nie ma zdolności jełczenia jak tłuszcz mleczny stąd znacznie wydłużony okres przydatności do spożycia do 24 m-cy co jest dodatkowym atutem.
OPAKOWANIE
Worki papierowe czterowarstwowe z wkładką polietylenową o wadze netto 25 kg.
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
Maksymalnie 24 m-ce od daty produkcji.
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Produkt powinien być przechowywany w suchym i chłodnym miejscu w temperaturze ponizej 20ºC i wilgotności nieprzekraczającej 75%.
|
© 2022 Bartex • Wszelkie prawa zastrzeżone • Produkty: Agencja brandingowa Moweli Creative