Produkty

Serwatka w proszku

OPIS PRODUKTÓW 
Serwatka  w  proszku  powstaje  poprzez  proces  odparowania  wody  z  serwatki płynnej  a  następnie  suszona  na  wieży  rozpyłowej  w  wyniku  czego  powstaje produkt w proszku.
 
ZASTOSOWANIE
Głównie przemysł piekarniczy i cukierniczy, lody, desery, zupy, sery topione.
 
CECHY I ZALETY
Wpływa na odpowiednie zabarwienie się skórki pieczywa, zapobiega tworzeniu się zakalca, tworzy niepowtarzalny efekt smakowy, nadaje odpowiednią puszystość.

OPAKOWANIE
Worki papierowe czterowarstwowe z wkładką polietylenową o wadze netto 25 kg, opakowania typu “big bag” o różnej wadze w zależności od wymagań klienta.

TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
12 miesięcy od daty produkcji.

WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Produkt powinien być przechowywany w suchym i chłodnym miejscu w  temperaturze poniżej 20ºC i wilgotności nieprzekraczającej 75%.