Produkty

Mleko w proszku

               

OPIS PRODUKTÓW
Mleko w proszku otrzymywane jest w procesie odparowania i suszenia mleka na wieży rozpyłowej.

ZASTOSOWANIE
Głównie przemysł mleczarski, mleko UHT, jogurty, sery, przemysł czekoladowy, produkcja lodów, przemysł cukierniczy, piekarnczy etc.

CECHY I ZALETY
Szerokie zastosowanie w całym przemyśle spożywczym.

OPAKOWANIE
Worki papierowe czterowarstwowe z wkładką polietylenową o wadze netto 25 kg.

TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
Mleko odtłuszczone min. 12 miesięcy od daty produkcji;
Mleko pełne min. 6 miesięcy od daty produkcji.

WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Produkt powinien być przechowywany w suchym i chłodnym miejscu w temperaturze poniżej 20ºC i wilgotności powietrza nieprzekraczającej 75%.