Produkty

Preparaty pełne z tłuszczem roślinnym Instant

OPIS PRODUKTÓW
Produkty powstałe na bazie białek mlecznych oraz tłuszczu roślinnego. Dostosowane zawartością tłuszczu i protein do indywidualnych wymagań klientów w zależności od zastosowania.
 
ZASTOSOWANIE
Główne zastosowanie: mleko do bezposredniego spożycia - picia jako zródło białka.
Mieszanki mleczne wzbogacone tłuszczem roślinnym instant (palmowym lub kokosowym) również świetnie sprawdzają się w produkcji zup, kremów, sosów, premiksów spożywczych, napojów, jogurtów, zabielaczy do kawy i herbaty, deserów i wielu innych.
 
CECHY I ZALETY
Produkty cechują się doskonałą zatapialnością i szybką rozpuszczalnością w wodzie co podnosi ich funkcjonalność.
Szerokie zastosowanie w całym przemyśle spożywczym.
Doskonała tańsza alternatywa dla standartowego mleka w proszku instant.
Zawarty tłuszcz rośinny nie ma zdolności jełczenia jak tłuszcz mleczny stąd znacznie wydłużony okres przydatności do spożycia do 24 m-cy,
co jest dodatkowym atutem.
 
OPAKOWANIE
Worki papierowe czterowarstwowe z wkładką polietylenową o wadze netto 25 kg.
 
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA 
Maksymalnie do 24 m-cy od daty produkcji.
 
WARUNKI PRZECHOWYWANIA  
Produkt powinien być przechowywany w suchym i chłodnym miejscu  w temperaturze ponizej 20 stopni C i wilgotności nie przekraczającej 75%.